GvR

Info

Info

Waar?

Op de Streek-GR Vlaamse Ardennen, meer bepaald op grondgebied Herzele (Sint-Lievens-Esse en Sint-Antelinks) in het noordoosten van de Vlaamse Ardennen, dicht bij Geraardsbergen, Ninove en Zottegem.

Wat?

Naast een muurschildering en een beeld zijn er nog drie werken die niet vaststaan op een locatie. Meer info vind je als je doorklikt naar de kunstenaars.

Hoe?

Een lokale lus in Herzele wandelen kan ook, we geven een suggestie (12 km). Die lokale lus kan je starten zowel in Sint-Lievens-Esse als in Sint-Antelinks, telkens aan de kerk. Een kortere lus (7,5 km) doe je best vanuit Sint-Lievens-Esse om de twee vaste beelden niet te missen.

De werken van Johan en Jan vind je dus op locatie onderweg. Voor de werken van Peter en Griet kan je terecht bij enkele lokale winkels. Het werk van David vind je op deze website. Zo willen we je een heel gevarieerde kunstbeleving aanbieden.

Wanneer?

Je kan de route het hele jaar door bewandelen, mits je schoeisel en kledij aanpast aan het seizoen en de vaak onverharde paden. Ook de kunstwerken kan je het jaar rond ontdekken, dankzij de hulp van een aantal partners.

Wie?

De GvR Vlaamse Ardennen is ontstaan vanuit de cultuurdienst van Herzele, met de hulp van vrijwilligers en partners, de visie van geweldige kunstenaars en de ondersteuning vanuit het LEADER-fonds voor plattelandsontwikkeling. Na deze eerste aanzet kunnen kunstintegraties verder ontstaan langs de Streek-GR.

Speciale dank aan Miriam Hempel en Vincent Malstaf (website design en uitvoering), Gabriël Redant (Cartografie), Céleste Schouteet (coördinator LEADER-Vlaamse Ardennen), Bruno Van Den Bossche, Bjorn Van Poucke (All About Things), Jeroen Laureyns, Frederic Geurts, Katrien Laenen & Laureline Soubry (Kunstcel), Els Vermeersch (Compagnon d’Art), Geert Gaby (groep Demets nv), Frederik Dierickxs (Natuurpunt Herzele), Lien Urmel (Variant – EVA), Eva Feliers, Antoine Leclercq & Annelies Ysebaert, Margot Van de put & Barbara Dessein (Grote Routepaden vzw), de PG van LEADER Vlaamse Ardennen, Christophe De Noyette, Christine Clement, De Wattenfabriek, Cultuurloket, Annick Borloo & Katrien Hijsselinckx.