GvR

David Helbich

David Helbich

illustraties: Rinah Lang

Praktisch

Om de opdracht te zien moet je de kaart omdraaien. Klik hiervoor op de speelkaart.

De opdrachten en de ervaringen die ze uitlokken bouwen op elkaar voort. Voor een volledige ‘metamorfose’ voer je ze best allemaal uit. Je kan ook meerdere kaarten tegelijkertijd spelen.

Blaf als een hond

Metamorfose in 15 stappen

Dit werk bestaat uit 15 kaarten met tekeningen en opdrachten om uit te voeren tijdens een wandeling. Het gaat uit van het idee dat wandelen de omgeving en diegene die wandelt altijd een beetje verandert. Het landschap wordt getekend door de sporen van en voor wandelaars, maar tegelijkertijd laat elke stap ook een spoor achter in het lichaam en de geest van de stappende mens.

Met 15 opdrachten die elke wandelaar op zelfgekozen momenten en plaatsen kan uitvoeren, doet dit werk een beroep op je creativiteit en verbeeldingsvermogen. De kaarten tonen eerst illustraties met de speelse beeldtaal van illustratrice Rinah Lang. Om de opdrachten te kunnen lezen, moeten de kaarten worden omgedraaid. Voor een volledige metamorfose worden ze best allemaal uitgevoerd/gespeeld.

Het effect is voor iedereen anders, maar de opdrachten dagen de relatie tussen jou en je omgeving uit. Die mag wel eens wat minder evident zijn en wat meer speels of absurd. De volgorde van de opdrachten is vrij, maar de kaarten kennen wel een eigen opbouw: de eerste 5 spelen met een idee van aanpassing aan de omgeving, de volgende 5 proberen te vervreemden van die omgeving en de laatste 5 nemen, voor zover je dat toelaat, je verbeelding helemaal over.

Biografieën

David Helbich (°1973) is geluids-, installatie- en performancekunstenaar, fotograaf en leraar. Hij creëert werken voor het podium, papieren en onlinemedia en de publieke ruimte. Hij studeerde compositie in Amsterdam en Freiburg en woont en werkt sinds 2002 in Brussel.

Zijn parcours beweegt tussen stukken en interventies, conceptueel werk en acties. Zijn werken worden in drukvorm voorgesteld maar ook in live performances, audiogidsen en op social media. Ze spelen in op fysieke en sociale ervaringen en betrekken vaak het publiek dat zelf het werk uitvoert.

David is auteur van de bekende fotoboeken Belgian Solutions 1&2 (Luster, Antwerpen). In 2011 ontving David de Eerste prijs op de compositiewedstrijd 'ad libitum' (Stuttgart). In 2013 bracht hij het album “Outcuts” uit. Zijn werk was te zien in musea van Seoul tot New York.

Rinah Lang studeerde illustratie in Groningen en Edinburgh en deed ervaring op bij de "Eikes Grafischer Hort" in Frankfurt en het fashion label Fornarina in Italië. Ze werkt als freelance illustrator in Berlijn, beheerst een breed scala aan technieken en maakte naam met haar expressieve en poëtische illustraties. Het analoge en de vermenging ervan met digitale hulpmiddelen spelen een grote rol in haar werk, net als uiteenlopende vormen van handlettering.

Praktisch

Om de opdracht te zien moet je de kaart omdraaien. Klik hiervoor op de speelkaart.

De opdrachten en de ervaringen die ze uitlokken bouwen op elkaar voort. Voor een volledige ‘metamorfose’ voer je ze best allemaal uit. Je kan ook meerdere kaarten tegelijkertijd spelen.